Web Analytics Made Easy - Statcounter

آستانی گفت: علائم بالینی بیماری‌های آنفولانزا و کرونا مشابه است، بنابراین افتراق این دو با توجه به علائم بالینی کاری تقریبا غیر ممکن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اکرم آستانی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا؛ در خصوص شیوع بیماری آنفولانزا گفت: بیماری آنفولانزا می‌تواند در تمامی فصول سال وجود داشته باشد اما شیوع آن می‌تواند به نسبت منطقه جغرافیایی متغیر باشد، در نیمکره شمالی این شیوع  بین ماه‌های نوامبر و آوریل و در نیمکره جنوبی بین ماه‌های آوریل تا اکتبر است ولی عموما ما افزایش موارد آنفولانزا را به طور کلی از اوایل مهرماه تا آبان و پیک و اوج بیماری را از اواسط آذرماه تا نیمه بهمن ماه شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به علائم  بیماری‌های آنفولانزا و کووید 19 گفت: حقیقت این است که بیماری‌های آنفولانزا و کووید 19 هر دو عواملی ویروسی دارند و دارای شباهت‌های بسیاری از لحاظ بیماری زایی هستند. هر دو ویروس پس از ورود به بدن می‌توانند طیفی از علائم را ایجاد کنند که نه تنها به هم شبیه هستند بلکه با علائم غیر اختصاصی عفونت‌های ویروسی دیگر نیز می‌تواند مشترک باشد.

عضو هیئت علمی ویروس شناس گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: تظاهرات بالینی هر دو بیماری می‌تواند به صورت تب، لرز، سرفه، تنگی نفس، خستگی، گلو درد، آبریزش بینی، درد عضلانی، استفراغ، تهوع بروز پیدا کند، بنابراین افتراق این دو بیماری با توجه به علائم بالینی کاری تقریبا غیر ممکن است.

آستانی افزود: تنها راه تشخیص عامل بیماری می‌تواند استفاده از تست‌های آزمایشگاهی بر مبنای تشخیص ژنوم ویروس باشد. بدین صورت که از فرد مراجعه کننده یک نمونه تنفسی گرفته می‌شود و از این نمونه می‌توان به صورت همزمان برای گزارش آزمایش برای هر دو عامل استفاده کرد.

وی اضافه کرد: در صورتی که فرد مبتلا، بیماری خفیفی دارد می‌تواند در خانه بماند و درمان حمایتی خود را انجام دهد ولی در صورت بروز هر گرنه بیماری حاد و تنگی نفس بایستی به مراکز درمانی مراجعه کند. همچنین افراد با بیماری‌های زمینه‌ای و پر ریسک باید نسبت به اقدامات سریع‌تر پزشکی و دریافت کمک‌های پزشکی حساس‌تر باشند.

این دکترای ویروس شناسی با بیان اینکه مطالعات انجام شده نشان می‌دهد عفونت همزمان ویروسی کووید 19 با آنفولانزا و دیگر بیماری‌های ویروسی می تواند وجود داشته باشد، عنوان کرد، در مواردی وجود بیماری شدیدتر در صورت آلودگی همزمان کووید 19 با آنفولانزا مشاهده شده است. هر چند در مواردی نیز ذکر شده در صورت آلودگی همزمان به این دلیل که سلول هدف آنفولانزا و ویروس sars-cov-2 یکی است و از آنجایی که ویروس sars-cov-2 سرعت تکثیر کمتری نسبت به آنفولانزا دارد ویروس سارس2 سرکوب شده و ممکن است بیماری خفیف‌تری بدهد ولی این بدان معنا نیست که  100 درصد ویروس آنفولانزا باعث شدت بیماری شود و حتی بایستی اقدامات و پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از عفونت همزمان هر دو بیماری را انجام داد.

آستانی در خصوص زمان تزریق واکسن آنفولانزا گفت: مرکز کنترل و پیشگیری بیماری یا CDC، توصیه می‌کند در اواخر اکتبر که همان حدود 10 مهرماه است افراد واکسن آنفولانزا را دریافت کنند هر چند که نشان داده شده است اگر افراد از شهریور ماه واکسن را دریافت کنند می‌تواند در شیوع آنفولانزار در فصل خود بسیار موثر باشد.

وی ادامه داد: زنان باردار، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، افراد بالای 65 سال، افراد چاق، کسانی که داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند از جمله افرادی هستند که حتما نیاز به تزریق واکسن آنفولانزا دارند.

آستانی تاکید کرد: با توجه به وجود راه انتقال مشترک بین کووید 19 و آنفولانزا در صورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی یکسان می‌توان از ابتلا به هر دو بیماری به راحتی جلوگیری کرد. یعنی شستشوی مداوم دست‌ها، زدن ماسک‌ها و عدم تماس دست آلوده به چشم، دهان و بینی راه ورود هر دو ویروس را مسدود می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: نکته‌ دیگری نیز در مورد تزریق واکسن آنفولانزا وجود دارد، افرادی که بیماری‌هایی مانند سرکوب شدید سیستم ایمنی مانند HIV و همچنین افرادی که دارای آلرژی و حساسیت(مخصوصا به تخم مرغ و فرآورده‌های آن) دارند حتما باید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنند تزریق واکسن آنفولانزا برای دسته‌ای از این افراد می‌تواند ضررهای جبران ناپذیری را داشته باشد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: تزریق واکسن آنفولانزا علائم بالینی دو بیماری کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۳۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • علائم فشار خون بالا
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی