Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@20:49:48 GMT

علائمی که فقط شبیه به کروناست

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۱۱۹۳

علائمی که فقط شبیه به کروناست

یک متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر این که برخی علائم در مبتلایان به کرونا می‌تواند ماندگار و مزمن شود، گفت: بسته به شدت بیماری اولیه و یا بستری شدن، نوع علائم متفاوت است. ناطقان:  دکتر داوود یادگاری نیا، درباره شباهت علائم ابتلا به کووید ۱۹ با سایر بیماری‌ها، اظهار کرد: زمانی که با پاندمی کرونا مواجه هستیم طبیعتا هر علامتی همانند درد بدن، کوفتگی، ضعف و بی حالی به دلیل ماهیت اپیدمیولوژی بر نوع تشخیص اثر گذار است، درحالیکه بسیاری از بیماریها نظیر آنفولانزا شباهت زیادی به علائم بالینی کووید ۱۹ دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





رییس مرکز بیماریهای عفونی و گرمسیری با اشاره به این که علائم آنفولانزا دقیقا به کرونا شباهت دارد، افزود: تهوع، استفراغ، گرفتگی و آبریزش بینی، سرفه، کوفتگی بدن، بی حالی، ضعف و بی اشتهایی از جمله علائمی است که در آنفولانزا و کرونا مشترک است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که باید مسائل اپیدمیولوژی در پاندمی‌ها در نظر گرفته شود توضیح داد: هر زمان که اعلام می‌کنیم با اپیدمی فصلی آنفولانزا روبرو شده‌ایم باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که ممکن است لزوما فرد به بیماری دیگری غیر از کرونا مبتلا شده باشد.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی آنفلوآنزای فصلی را مهار کرده است

این متخصص عفونی با تاکید بر این که خوشبختانه با رعایت مسائل پیشگیرانه همانند استفاده از ماسک، دستکش، شست وشوی مکرر دست‌ها تا به امروز موردی از بیماری آنفولانزای فصلی گزارش نشده است، ادامه داد: اگر چنانچه آنفولانزای فصلی شیوع پیدا کند، تفکیک بیماران مبتلا به آنفولانزا با کووید ۱۹ پیچیده‌تر خواهد شد.

 وی عنوان کرد: یکی از مهمترین علائمی که آنفولانزای فصلی را از کووید تفکیک میکند، اختلال در حس بویایی و چشایی است، در صورتیکه در آنفولانزا این موضوع به ندرت دیده میشود.

دکتر یادگاری نیا با بیان این که بسیاری از بیماری‌های ریوی مثل پنومونی‌ها، عفونت‌های ادراری، خونی و یا زائده‌های پوستی ممکن است با کرونا اشتباه گرفته شود، ادامه داد: به دلیل تنوع بالای مبتلایان به کرونا ممکن است این بیماری علائم متنوعی را ایجاد کرده و با بسیاری از بیماریها اشتباه گرفته شود.

هر علامت بالینی را به کرونا ربط ندهید

رییس مرکز بیماریهای عفونی و گرمسیری با  اشاره به این که ممکن است در برخی موارد بیماری‌های گوارشی و یا عفونت‌های روده با کرونا اشتباه گرفته شود، هشدار داد: نباید به محض مشاهده هر علامت و نشانه ای آن را به کرونا ربط دهیم و یا بی‌تفاوت از کنار آن بگذریم چرا که ممکن است این نشانه‌های مشترک در پاندمی مربوط به بیماری دیگری باشد و در صورت تاخیر در درمان فرد را با عوارض جبران ناپذیری روبرو کند.

سندرم‌های کرونا پس از درمان

وی در ادامه  توضیحاتی درباره سندرم‌های کرونا پس از درمان مبتلایان ارایه داد و گفت: در یک کرونای ساده ممکن است  ۱۰ درصد بیماران تا ۲۱ روز دارای علامت باشند، در افرادی که کرونا دارند و در بیمارستان بستری می‌شوند نیز  پس از ترخیص ممکن است بیمار تا ۹۰ روز علائم غیر اختصاصی کرونا را داشته باشد.

دکتر یادگاری نیا افزود: معمولا دیده شده تنها ۱۲,۵ درصد از بهبود یافتگان کرونایی پس از ترخیص از بیمارستان بی‌علامت هستند، درصورتیکه تعداد زیادی از این افراد حتی پس از ترخیص و یا تا مدتها دچار علائمی نظیر بی اشتهایی، ضعف مفاصل، مشکلات روحی  و یا تنگی نفس نیز هستند.

رییس مرکز بیماریهای عفونی و گرمسیری با بیان این که ممکن است در ۴۰ درصد از مبتلایان به کرونا، علائم و عوارض بیماری تا مدتها باقی بماند خاطرنشان کرد: باید عوارض پست کووید مدنظر باشد تا اگر چنانچه  علائمی همانند افسردگی، هیجان و بی قراری ماندگار شد حتما مداخلات جدی انجام شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: در برخی مبتلایان به کرونا پس از بهبود حتی تا سه ماه هم علائم عصبی دیده شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر یادگاری نیا تاکید کرد: اگر علائم و نشانه‌های بیماری‌های دیگری پس از بهبودی با کووید ۱۹ ادامه دار و یا علامت‌های دیگری هم اضافه شد باید مداخلات درمانی انجام شود.
منبع: ایسنا برچسب ها: کرونا ، ناطقان ، علایم ، بیماری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کرونا ناطقان علایم بیماری مبتلایان به کرونا یادگاری نیا بیماری ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۱۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج هفته دوم اوسمار شبیه پنج هفته ابتدایی یحیی

به گزارش "ورزش سه" پرسپولیس در صورت پیروزی مقابل سپاهان ضمن اینکه می‌توانست به صدر جدول لیگ برتر برسد و از حریف دیرینه‌اش سبقت بگیرد، رکورد 5 پیروزی متوالی در دومین مقطع از نیم فصل دوم را ثبت کند.
به صورت معمول نتایج تیم‌های لیگ برتری و عملکرد مربیان را در بازه‌های زمانی 5 هفته‌ای می‌سنجند و میانگین امتیازها را در این مقاطع 5 هفته‌ای محاسبه می‌کنند.

یحیی گل محمدی در 5 هفته نیم فصل اول لیگ فصل جاری 4 برد یک مساوی به دست آورد تا 1 امتیاز بگیرد و از میانگین 2 عبور کند.
در دومین مقطع 5 هفته‌ای سرخ‌ها درگیر مسابقات لیگ قهرمانان آسیا و بازی‌های سختی مثل دربی و دیدار با سپاهان شدند که در این مقطع بدترین عملکرد فصل خود را ارائه دادند و با سه مساوی، یک باخت و یک برد به کار خود خاتمه دادند. مجموع امتیازهای تیم یحیی در این مقطع فقط 6 امتیاز بود.
در سومین مقطع از نیم فصل اول هم یحیی و پرسپولیس 3 برد و دو مساوی به دست آوردند 11 امتیاز حاصلش بود.

در نیم فصل دوم و با حضور اوسمار ویرا در راس کادر فنی پرسپولیس او یک باخت و یک مساوی و 3 برد به دست آورد 10 امتیاز حاصل اولیه 5 هفته سرمربیگری او در این تیم بود.

در مقطع دوم اما شرایط بهتر هم شد و با چهار برد و یک مساوی آمار امتیاز گرفتن اوسمار بهتر هم شد و مثل اولین مقطع فصل یحیی 13 امتیاز گرفت.
حالا اوسمار و تیمش در آخرین مقطع پنج هفته‌ای فصل مهمترین مقطع را در راه قهرمانی در پیش دارند که باید دید از مصاف با نساجی، هوادار، استقلال خوزستان، شمس آذر و مس رفسنجان چند امتیاز خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • پنج هفته دوم اوسمار شبیه پنج هفته ابتدایی یحیی
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند