Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی خالدی، در گفت و گو با جام جم آنلاین درباره گازگرفتگی گفت: گازگرفتگی، بیشتر مسمومیت با گاز منوکسید کربن است. نقص در وسایل گرمایشی باعث سوختن به شکل ناقص می شود که نتیجه آن تولید گاز مونواکسیدکربن است. گاز مونواکسید کربن 250 برابر گاز اکسیژن قابلیت حل شدن در خون را دارد. بنابراین زمانی که مونو اکسید کربن زیادی در هوا وجود داشته باشد، بدن اکسیژن موجود در گلبول‌های قرمز خون خود را با مونواکسید کربن جایگزین خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گاز بیرنگ، بی بو و بی مزه است و با هیچ ابزاری قابل شناسایی نیست و به همین دلیل اصطلاحا به آن «قاتل خاموش» می گویند.
او با بیان اینکه علائم مسمومیت با مونواکسیدکربن می تواند طیف وسیعی از علائم را شامل شود که در بیماری های مختلف دیده می شود، ادامه داد: علائم گازگرفتگی به علائم سرماخوردگی و کووید خیلی شبیه است. در ابتدا با یک سردرد ساده، ضعف، خستگی و بی حالی یا کرختی شروع می شود و در فرد این تصور را بوجود می آورد که سرماخورده یا به کرونا مبتلا شده! بنابراین استراحت می کند تا بهتر شود، غافل از اینکه در اینجا استراحت کردن یعنی در معرض بیشتر گاز منواکسیدکربن قرار گرفتن و در نهایت کما و مرگ. البته در صورتیکه فرد خودش تشخیص بدهد که دچار گازگرفتگی شده و اقدامات اولیه را انجام دهد (وسیله گرمایشی را خاموش، پنجره ها را باز و بیرون از منزل رود)، می تواند خودش را از مرگ برهاند، اما متاسفانه زمانیکه فرد دچار خواب آلودگی می شود دیگر کنترل و هوشیاری اش را از دست می دهد. 
خالدی خاطرنشان ساخت: در مهرماه که هوا یکدفعه سرد می شود، مردم درصددند خیلی زود وسایل گرمایشی شان را راه اندازی کنند. بنابراین توجه چندانی به استاندارد وسایل گرمایشی شان نمی کنند. مثلا در وسط کارگاهها یا مغازه هایشان سطل می گذارند و با ذغال و چوبی که در آنها می ریزند از آن به عنوان وسیله گرمایشی استفاده می کنند! با این تصور که در باز است و هوای آزاد جا به جا می شود! در صورتیکه ما بارها به خانواده ها توصیه کردیم که بعد از اطمینان از استاندارد بودن وسایل گرمایشی از آنها استفاده کنند. استفاده از وسایل گرمایشی در سالهای گذشته دلیل بر ایمن بودن آن در سالهای بعد نمی شود. به همین دلیل هر سال قبل از استفاده از وسایل گرمایشی، کارشناسان شرکت مربوطه باید آن را تایید کنند. چون ممکن است طی یکسالی که بلااستفاده بوده، آسیب دیده باشد یا شلنگ هایش فرسوده شده باشد یا صدها عامل دیگری که آن را از حالت استاندارد خارج کرده. ضمن اینکه وسایل گرمایشی حتما باید توسط تعمیرکاران مجاز نصب شود. چون این کار نیاز به تخصص دارد و از عهده هرکسی برنمی آید.
خالدی درباره عوامل خطرساز که احتمال گازگرفتگی را بالا می برند، توضیح داد: بیشترین علت بروز گاز گرفتگی، نقص در سیستم دودکش است. دود کش‌ها باید حتما دارای شیب مثبت باشد، یعنی جهت دودکش روبه بالا باشد نه به سمت پائین. ضمن اینکه دودکش‌های داخل دیوار باید از جنس مصالح ساختمانی مقاوم و البته مستقل باشند و به صورت مشترک و انشعابی کار نشده باشد.
سخنگوی اورژانس کشور در پایان تصریح کرد: کسانیکه بعد از استفاده از وسایل گرمایشی دچار سرگیجه، ضعف و سایر علائم شدند و خودشان متوجه شدند که حالات شان مربوط به استنشاق گاز منواکسیدکربن است در ابتدا باید وسایل گرمایشی را خاموش کنند، سپس پنجره ها را باز کنند تا هوای آزاد به جریان بیفتد و بعد از فضای مسموم بیرون بیایند و به پزشک مراجعه کنند. موکدا می گویم که این افراد از درمان خودسرانه در منزل بپرهیزند. همچنین واجب است به کودکان و کسانیکه سابقه بیماری های ریوی و قلبی دارند توجه ویژه ای شود. چون خیلی راحت به گازگرفتگی دچار می شوند.
 
ساناز قنبری / جام جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: گازگرفتگی مجتبی خالدی آنفولانزا کرونا گاز مونواکسید کربن اورژانس کشور وسایل گرمایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۵۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام‌کرد که با افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه امسال، تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.

به گزارش شانا به‌نقل از ایرنا، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

براساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکی است، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین، ارزش صادرات کشور در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶.۸۵درصد کاهش نشان می‌دهد.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۹.۶۶درصد کاهش داشته است.

چین، مقصد نخست صادرات

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین شامل کشورهای چین، عراق، امارات‌متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸درصد از وزن و ۸۳درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی‌شکل مایع‌شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی بیشترین افزایش را داشتند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین امسال، می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به‌لحاظ وزن ۳۳.۳۸درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج‌های پناهندگان از آلمان
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • جدول فیلم‌ های امروز تلویزیون، شنبه ۱۵ اردیبهشت + ساعت پخش
  • نخبه مازندران براثر گازگرفتگی جان باخت
  • جان باختن نخبه کنکوری مازندران و پدرش در اثر گازگرفتگی
  • نخبه کنکوری مازندران و پدرش در اثر گازگرفتگی جان باختند
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری